Een appartement is de ideale investering voor een beginner

Een appartement investering voor een beginner

Dit bericht delen

Twijfel je nog tussen een appartement kopen of huren? De aankoop van vastgoed lijkt tegenwoordig een hele uitdaging. Als je je laat begeleiden door een ervaren immokantoor zoals Vastgoedkantoor De Rick, hoef je je nochtans geen zorgen te maken. Denk er zeker eens aan om te investeren in een eigen woning, want dit biedt tal van voordelen.

De aankoop van een appartement is de ideale investering voor beginners! Ontdek hier waar je rekening mee moet houden wanneer je beslist om een appartement te kopen als investering om te bouwen aan je toekomst.

 

De voordelen van kopen vs huren

Een huis of appartement als starter kopen kan een goede langetermijninvestering zijn, in tegenstelling tot huren. De prijzen blijven stijgen en het ziet er niet naar uit dat vastgoed snel aan waarde zal verliezen. Vastgoed is en blijft een waardevol bezit, wat betekent dat je een mooie kapitaalgroei kan realiseren met weinig risico.

 

Stijgende prijzen op de vastgoedmarkt

Investeren in vastgoed is altijd een slimme beslissing. De afgelopen decennia zien we de prijzen van vastgoed steeds verder stijgen. Droom je van je eigen huis of appartement? Of wil je als starter investeren in een eigen woonst? There’s no time like the present. Overal springen nieuwbouwprojecten uit de grond. Je vindt ongetwijfeld een  modern appartementje dat past binnen jouw budget en wensen.

Dankzij de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt, mag je er zeker van zijn dat een appartement dat je vandaag aanschaft over een aantal jaren een stuk meer waard zal zijn. Als de waarde van het appartement stijgt, kun je het later met winst verkopen. En dat is de definitie van een goede investering!

 

Je verliest geen huurgeld

Veel jongeren kiezen ervoor om een woning of appartement te huren. De aankoop van vastgoed lijkt meteen een erg grote stap. Toch schuilen er meer voordelen in de aankoop van een appartement dan in het huren van een appartement.

Een huis of appartement kopen stelt je in staat vermogen op te bouwen. In plaats van huur te betalen, bouw je geleidelijk aan eigen vermogen op in je woning. In principe kan je de afbetaling van een lening dus vergelijken met je huurgeld, maar je houdt er uiteindelijk wel iets waardevol aan over!

 

Enkele tips voor wie in een appartement wil investeren

Heb je besloten om te investeren in een appartement of sta je op het punt om de knoop door te hakken? Lees hier alvast enkele tips waar je best rekening mee houdt wanneer je jouw appartement wenst te gebruiken als investering voor de toekomst.

 

Kies een slimme locatie

Een goede locatie is zeer waardevol, zeker wanneer het vastgoed als investering gaat dienen. Zo kies je bijvoorbeeld beter voor een appartement in Aalst dan voor een appartement in een klein dorp. Hierdoor heb je automatisch een betere mobiliteitsscore: een goede bereikbaarheid en veel faciliteiten in de buurt. Hou daarnaast ook rekening met de leefbaarheid op je gewenste locatie.

 

Ga niet meteen te groot

Als eerste aankoop of investering raden experts aan om niet meteen voor een groot appartement of dure penthouse te gaan. Je hebt een betere kans om je appartement te verhuren wanneer het geschikt is voor de gemiddelde bewoner. In het beste geval kies je voor een leuk appartement met 1 of 2 slaapkamers dat over de belangrijkste faciliteiten beschikt.

 

Hou je ogen goed open tijdens de bezichtiging

Bij het bezichtigen van een appartement of woning word je meteen overvallen door een overvloed aan indrukken. Je doet er goed aan om een lijstje bij de hand te houden met dingen waar je op moet letten tijdens de bezichtiging. Zo maak je minder kans om belangrijke zaken over het hoofd te zien.

Hoe beter de staat van jouw vastgoed, hoe hoger de waarde voor een latere verhuur of verkoop. Het is dus interessant om je ogen goed open te houden en voldoende vragen te stellen.

 

Een nieuwbouw is vaak een betere koop

Twijfel je nog tussen een nieuwbouw of bestaand appartement? Hoewel een authentiek herenhuis in de stad enorm veel charme heeft, raden experts toch aan om voor een nieuwbouw te kiezen – zeker wanneer je wil investeren. Een oudere woning is vaak wat goedkoper, maar heeft dan weer een update of grondige verbouwing nodig. Koop je een hedendaags appartement, dan ben je ineens zeker dat dit voldoet aan alle moderne eisen.

De meeste huurders zijn bovendien op zoek naar moderne en onderhoudsvriendelijke keukens en badkamers. Jouw appartement zal dus veel makkelijker verhuurd geraken wanneer het beschikt over de nieuwste materialen en moderne snufjes. Ook wanneer je pas na enkele jaren het vastgoed wil verkopen, is de kans groter dat de woonst in erg goede staat verkeert.

 

Zelf wonen of verhuren?

Bij de aankoop van een eigendom heb je zelf de keuze of je het eigendom wil gaan verhuren of dat je zelf in het appartement gaat wonen. Ongeacht je keuze, een appartement blijft een goede investering in de toekomst.

Jouw mening over wonen kan ook altijd nog wijzigen. Misschien beslis je om meteen zelf in je appartement te gaan wonen, maar binnen enkele jaren denk je misschien aan een gezinnetje en verhuis je naar een grotere woonst. Je kunt er op dat moment nog steeds voor kiezen om je appartement te huur te zetten en zo een stabiele bron van inkomsten te genereren !

Wil je jouw nieuwe appartement gaan verhuren? Dan hou je best rekening met deze tips voor verhuurders.

 

Op zoek naar een appartement als investering voor je toekomst?

Of je nu op zoek bent naar de ideale investering als beginnende investeerder of je eerder twijfelt tussen huren en kopen als starter, bij Vastgoedadvies De Rick vind je gegarandeerd het perfecte appartement voor jouw doel! Bekijk ons aanbod te koop of neem contact op met onze vastgoedspecialisten!

Gerelateerde nieuwsberichten

Investeren, Kopen, Verhuren, Verkopen
Scroll naar boven