Wat is de meerwaarde van een vastgoedmakelaar

Wat is de meerwaarde van een vastgoedmakelaar

Dit bericht delen

Wanneer het over vastgoed gaat, horen we vaak dezelfde vraag terugkomen: biedt de samenwerking met een vastgoedmakelaar een meerwaarde of niet? Uiteraard weten we dat een vastgoedmakelaar over de nodige expertise beschikt. We weten ook dat de vastgoedmakelaar een heleboel zorgen kan wegnemen, want zelf zijn we helemaal niet geschoold over alle formaliteiten en nodige documentatie om een woning te verkopen of verhuren. Toch besluiten veel Vlamingen om hun vastgoed te verkopen of verhuren zonder de hulp van een ervaren makelaar. Wat is eigenlijk de meerwaarde die een vastgoedmakelaar kan bieden?

 

Correcte waardebepaling

Wanneer je een woning of appartement aanbiedt op de vastgoedmarkt is een correcte prijs van levensbelang. Vraag je meteen veel te veel ? Dan blijft je woning lang in het aanbod staan en beginnen geïnteresseerde kopers zich af te vragen of er misschien iets mis is met de woning. Vraag je te weinig ? Dan doe je jezelf geen eer aan en maak je verlies.

Een vastgoedmakelaar is op de hoogte van de huidige prijzen op de vastgoedmarkt. Hij of zij kent de verschillende regio’s en weet exact welke functionaliteiten en extra’s een meerwaarde voor het vastgoed zijn.

 

Ervaring met marketing in de vastgoedsector

Nadat de prijs voor het vastgoed bepaald is, komt het erop aan om het pand op aantrekkelijke wijze te adverteren. De beschrijving van het pand, de informatie die je deelt en zeker ook de foto’s waarmee je de woning te koop aanbiedt, zijn belangrijke factoren die bepalen of je woning veel of weinig gegadigden aantrekt. Een vastgoedmakelaar helpt je met enkele belangrijke zaken die de prijs van je woning de hoogte in kunnen jagen: aantrekkelijke foto’s, marketing via social media en marketing via vastgoedwebsites.

Vastgoedmakelaars kennen alle kanalen langs waar ze vastgoed kunnen adverteren en hebben soms zelfs al de geschikte koper in hun klantenbestand zitten.

 

Administratieve rompslomp

De administratieve rompslomp die komt kijken bij de verkoop of verhuur van een woning is één van de aspecten waar de meeste eigenaars het meest tegenop zien. Je hebt namelijk een heleboel verplichte documentatie nodig voor dat je een pand kunt verkopen of verhuren. Denk maar aan een keuringsattest van de elektrische installatie, een bodemattest, een EPC certificaat, … enzovoort.

Een ervaren vastgoedmakelaar weet perfect welke documenten je nodig hebt en via welke weg je ze kan bemachtigen. Je kunt er dus van uit gaan dat de makelaar je een heleboel zorgen uit handen neemt wanneer die de administratieve zaken van je overneemt!

 

Een ervaren bemiddelaar

Vastgoedmakelaars hebben ervaring met biedingen op woningen en appartementen. Soms zijn er verschillende gegadigden voor jouw woning en dan is het vaak moeilijk om met meerdere kandidaten gelijktijdig te onderhandelen. Een vastgoedmakelaar zorgt voor een duidelijke en transparante communicatie zodat jij als eigenaar een goede prijs voor je woning kan verwachten. Jij hoeft dus niet te onderhandelen met kandidaat kopers, want dat doet de makelaar voor jou.

 

Bespaar heel veel tijd

Het belangrijkste voordeel van een vastgoedmakelaar is dat je bijzonder veel tijd bespaart. Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken en kan rekenen op de hulp van een ervaringsdeskundige. Wanneer je zelf je woning verkoopt, moet jij alles alleen zien te regelen. Verwacht je aan tientallen huisbezoeken van geïnteresseerde kopers. Daarnaast moet je alle documentatie bij elkaar zoeken en de benodigde instanties bezoeken om deze documenten te bemachtigen. Een vastgoedmakelaar kent het klappen van de zweep en handelt al deze zaken voor je af zonder dat jij je zorgen hoeft te maken. Kies dus voor een zorgeloze verkoop van je woning door te rekenen op de hulp van een makelaar.

 

Wil je genieten van de meerwaarde van een vastgoedmakelaar?

Sta jij op het punt om je woning of appartement te verkopen? Doe dan zeker beroep op een ervaren vastgoedmakelaar. Immo De Rick heeft jaren ervaring met vastgoed. We helpen jou dan ook graag verder met de verkoop van jouw vastgoed. Onze makelaars komen met plezier bij je langs voor een vrijblijvende waardebepaling van je woning. Daarna staan ze aan je zijde om de verkoop in goede banen te leiden. We beantwoorden ook al je vragen en zorgen ervoor dat de verkoop verloopt zoals jij in gedachten hebt! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Gerelateerde nieuwsberichten

Investeren, Kopen, Verhuren, Verkopen
Scroll naar boven