Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning?

Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning?

Dit bericht delen

Bij De Rick hebben we geregeld nieuwbouwwoningen te koop. De aankoop van nieuwbouw heeft enkele troeven die we graag op een rijtje zetten.µ

 

Energiezuinigheid

Nieuwbouwprojecten worden gebouwd met hedendaagse technieken op vlak van isolatie, ventilatie en verwarming. Zo ben je zeker van een energiezuinige woning: goed voor je portefeuille, maar ook voor het milieu. Bijkomend voordeel is dat bij het ontwerp al wordt rekening gehouden met energiezuinigheid, iets wat vroeger toch minder aan de orde was.

 

Voorspelbare kosten

Aangezien alles nieuw is in je huis of appartement, mag je de eerste twee decennia uitgaan van weinig kosten. Slijtage of defecten zullen in die periode hoogstwaarschijnlijk zelden voorkomen. Zo zijn jouw kosten voorspelbaar.

 

Hedendaags comfort en moderne look

Een woning die vandaag wordt gebouwd, voldoet ook aan de huidige eisen op vlak van comfort. Indeling, inrichting, keuze van apparaten en technieken: het draagt allemaal bij tot een groter comfort. Bovendien is ook de look van je woning van deze tijd. Hou je van een moderne look, overweeg dan zeker de keuze voor nieuwbouw. En ontdek dat strak en gezellig hand in hand kunnen gaan.

 

Haalbare kostprijs

Een nieuwe woning kost uiteraard wat meer dan een oud huis en voor nieuwbouw betaal je 21 % BTW. Maar alles bij elkaar hoeft de kostprijs van een nieuwbouwwoning niet astronomisch hoog te zijn. Bovendien is wonen in een nieuwbouwwoning vaak een stuk goedkoper dankzij de lage energiekosten en de beperkte kosten door slijtage tijdens de eerste decennia.

 

Geen werken

Wil je meteen na de aankoop in je nieuwe woning trekken? Dan is nieuwbouw een prima keuze. Bij oudere woningen moet je vaak toch nog wat zaken aanpassen, ook als er geen grote werken meer nodig zijn.

Interesse in ons aanbod aan nieuwbouw? Check onze website of neem contact op met ons.

Gerelateerde nieuwsberichten

Investeren, Kopen, Verhuren, Verkopen
Scroll naar boven