Vijf redenen om een eigen woning te kopen

Vijf redenen om een eigen woning te kopen

Dit bericht delen

Een woning huren of kopen? Voor velen blijft het een moeilijke keuze. Op lange termijn blijkt kopen toch nog steeds voordeliger te zijn. Wij zetten vijf goede redenen om een eigen woning te kopen voor jou op een rijtje.

 

  1. Zekerheid

Wie een woning koopt, heeft woonzekerheid. Naast het feit dat je een dak boven je hoofd hebt, heb je ook financiële zekerheid. Een woning kopen is een interessante belegging. Je woning stijgt jaarlijks in waarde. Als je het historisch bekijkt, zie je trouwens dat de rentevoet nog altijd laag ligt.

 

  1. Premies en tegemoetkomingen van de overheid

Wie beslist om een woning te (ver)bouwen kan rekenen op de steun van de Vlaamse Overheid in de vorm van premies en tegemoetkomingen. De premies waar je aanspraak op maakt, zijn afhankelijk van het gewest, de provincie en de gemeente waar je woning zich bevindt. Zo kan je onder andere premies ontvangen voor het leggen van vloer- en dakisolatie of het installeren van een zonneboiler. Hier ontdek je op welke tegemoetkomingen en premies jij kan rekenen.

 

  1. Fiscale vrijstellingen

Wie vandaag een (bescheiden) woning koopt in Vlaanderen krijgt een fiscaal voordeel. Heel concreet krijg je een vrijstelling op de eerste 80.000 euro die je betaalt. Dit geldt enkel voor huizen met een aankoopwaarde van 200.000 of minder. Belangrijk om op te merken is dat het huis dat je koopt je eerste woning moet zijn. Bereken hier hoeveel jouw fiscaal voordeel bedraagt.

 

  1. Jij beslist

Het is jouw huis dus jij beslist of je huisdieren houdt, een nagel in de muur klopt of je muur schildert. Wie een woning koopt, kan die naar eigen smaak en behoefte verbouwen of uitbreiden.

 

  1. Op lange termijn woon je gratis

Zodra je je lening afbetaald hebt, ben je onbelaste eigenaar van het pand en woon je in feite gratis. Een huurder daarentegen blijft levenslang huur betalen.

Ontdek hier welke woningen bij jou in de buurt te koop zijn. Heb je een vraag of wil je een pand bezichtigen? Contacteer ons vrijblijvend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Investeren, Kopen, Verhuren, Verkopen
Scroll naar boven