Kinderen het huis uit? Waarom niet verhuizen naar een appartement?

Kinderen het huis uit? Waarom niet verhuizen naar een appartement?

Dit bericht delen

Jarenlang genoot u samen met uw kroost van een fijn huis. Maar als de kinderen op eigen benen komen te staan en het nest verlaten, wordt dat huis misschien wel wat groot. Op dat moment kan een appartement een prima oplossing bieden.

 

Verrassend veel ruimte

Een appartement is klein? Dat is een mythe. U kunt best een ruim appartement vinden van pakweg 100 m². Bovendien zijn hedendaagse appartement slim ingedeeld en aangepast aan de noden van vandaag. Zo wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Een appartement met veel ruimte voor u en uw partner én logeermogelijkheden voor uw (klein)kinderen? Het kan.

 

Beheersbare kosten

Door de compacte omvang en het feit dat de meeste appartementen vaak meer worden omringd door andere verwarmde volumes, zijn de energiekosten vaak lager dan in een huis. Kiest u bovendien voor een hedendaags appartement, dan kan u genieten van de energiezuinige bouwtechnieken. Die staan vandaag een heel pak verder dan in de periode waarin uw huis werd gebouwd of gerenoveerd. Bekijk bij de aankoop van een appartement wel steeds wat de gemeenschappelijke kosten zijn.

 

Interessante keuze voor later

Alle leefvertrekken op dezelfde verdieping en – indien u niet op het gelijkvloers woont – een lift om naar uw verdieping te gaan: op een bepaald ogenblik zal u het waarderen dat u geen trappen meer hoeft te doen. Maakt u de keuze om naar een appartement te verhuizen als u nog helemaal mobiel bent, dan hebt u een thuis waar u nog vele jaren van kan genieten.

 

De buren krijgt u er gratis bij

Beter een goede buur dan een verre vriend: in een cliché schuilt vaak een waarheid als een koe. Is het niet fijn dat iemand u even dag zegt als u buiten komt? Of dat u even kan aankloppen aan de overkant van de gang als u een eitje of een liter melk nodig hebt? Bestelt u zoals zoveel mensen wel eens iets via het internet, dan zijn er meer buren die uw pakje in ontvangst kunnen nemen als u er niet bent. En de sociale controle tijdens uw vakantie is toch ook een geruststelling.

 

Uw appartement wordt uw thuis

Verhuist u naar een appartement, dan kunt u ook daar een echte thuis van maken. Uiteraard verhuizen uw dierbare meubelen, kunstwerken en andere accessoires mee. Met uw geliefde foto’s aan de muur voelt zich ongetwijfeld meteen thuis.

Is een appartement iets voor u nu de kinderen het huis uit zijn? Bekijk snel ons aanbod of contacteer ons voor meer info.

Gerelateerde nieuwsberichten

Investeren, Kopen, Verhuren, Verkopen
Scroll naar boven