Jouw huis omruilen voor een appartement

Jouw huis omruilen voor een appartement

Dit bericht delen

Een groot huis brengt een heleboel zorgen en onderhoud met zich mee. Veel mensen kiezen voor een huis omdat er voldoende ruimte is voor de kinderen en eventuele huisdieren. Wanneer de kinderen eenmaal het huis uit zijn, blijkt het vele werk dat een huis met zich mee brengt toch zwaarder door te wegen dan verwacht. Je huis inruilen voor een appartement zorgt ervoor dat er een heleboel onderhoudswerkzaamheden wegvallen. Dat kan een behoorlijk verschil maken en het zorgt meteen voor een rustiger en zorgelozer leven.

 

Groot genoeg voor twee personen

Wanneer de kinderen het huis verlaten, zit je plots met één of meer lege kamers. De meeste appartementen zijn dan ook meer dan groot genoeg voor een koppel of alleenstaande. Je hebt maar één slaapkamer nodig, maar er zijn ook voldoende appartementen beschikbaar met 2 of meer slaapkamers. Er is dus geen enkele reden om eventuele hobby’s te laten vallen. Wanneer het op woonoppervlakte aankomt, zijn de meeste appartementen perfect geschikt voor een koppel of alleenstaande.

 

Minder rommel!

Wanneer je kleiner gaat wonen, moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat niet al je spullen in het kleinere huis zullen passen. Je neemt enkel de spullen mee die je echt gebruikt. Je salon en eetkamer hoef je waarschijnlijk niet achter te laten, maar kamers die volgestouwd zitten met gadgets, hebbedingetjes en andere items, moeten wel grondig uitgedund worden. Het klinkt als een grote onderneming, maar dat blijkt uiteindelijk allemaal wel mee te vallen! De meeste mensen die kleiner gaan wonen en daardoor een heleboel onnodige materialen achterlaten, geven achteraf toe dat ze gelukkiger zijn zonder al die overbodige ballast. Minder rommel betekent dus echt: meer geluk!

 

Financieel voordeel

Je huis omruilen voor een appartement is een goede manier om financieel voordeel te doen. De verkoopprijs van je huis ligt veelal een stuk hoger dan de gemiddelde vraagprijs voor een appartement. Je houdt dus meteen een heleboel geld over na de verkoop van je woning.

Bovendien geniet je van een heleboel andere financiële voordelen bij de verhuis naar een kleinere woning of appartement. Zo gaat je energieverbruik naar beneden, maar ook de kosten voor je verwarming zullen flink dalen. Je woningverzekering en brandverzekering worden plots goedkoper.

Op deze kosten bespaar je door te verhuizen naar een kleinere woning of appartement, vooral wanneer dat appartement om meteen je enige en eigen woning is:

  • Energiefactuur
  • Verwarmingskosten
  • Verzekeringen
  • Gemeentebelasting
  • Lager kadastraal inkomen
  • Fiscaal voordeel bij het afsluiten van een lening

 

Wil jij je huis omruilen voor een appartement?

Je huis omruilen voor een appartement is helemaal niet moeilijk. Wanneer je eenmaal de knoop hebt doorgehakt, kan je de meeste karweitjes namelijk uitbesteden aan anderen. Je huurt een verhuiswagen met twee stoere kerels die al jouw dozen voor je versjouwen en ook de andere klusjes kan je makkelijk door een firma laten doen.

Maar je begint best bij het begin! Eerst laat je de waarde van jouw woning schatten door een expert. Immo De Rick is een vastgoedkantoor dat de waardebepaling van jouw woning gratis voor je uitvoert. Onze makelaars helpen je ook graag meteen bij de zoektocht naar het ideale appartement! Terwijl je je partner overtuigt of terwijl je droomt van een zorgeloos leven in een prachtig appartement, kan je alvast ons aanbod te koop eens bekijken!

Gerelateerde nieuwsberichten

Investeren, Kopen, Verhuren, Verkopen
Scroll naar boven