Het is goed wonen in Aalst

Het is goed wonen in Aalst

Dit bericht delen

Wilt u een woning of appartement kopen? Bekijk dan zeker het aanbod in Aalst. De tweede stad van Oost-Vlaanderen heeft enkele sterke troeven voor wie wil wonen in een bruisende centrumstad op mensenmaat.

 

Leven in de brouwerij

Wonen in Aalst, dat betekent dat alle voorzieningen bij de deur zijn. Als centrumstad is Aalst goed voorzien van diensten, maar ook van winkels, horeca en scholen. Bovendien valt er in Aalst altijd wel iets te beleven. Het jaarlijkse carnaval is natuurlijk wereldberoemd. Maar ook gedurende de rest van het jaar is de Aalsterse activiteitenkalender goed gevuld. Gewoon genieten van het historische centrum met onder meer het Belfort en ’t Gasthuys Stedelijk Museum kan uiteraard elke dag.

 

Uitstekende ligging

Aalst kan uitpakken met een prima ligging halfweg tussen Brussel en Gent. Werken of uitgaan in Brussel of Gent en tegelijk genieten van de gezelligheid en lagere woningprijzen van Aalst? Dat is dus perfect mogelijk. Mijdt u de spitsuren, dan vormt de E40 een prima verbinding met beide steden. En met de trein staat u zo in de hoofd- en de Arteveldestad. Ook de kust en andere Vlaamse steden zijn vlot bereikbaar vanuit Aalst.

 

Aantrekkelijke prijzen

Een woning of appartement in Aalst kunt u vaak aan een goede prijs op de kop tikken. De prijzen liggen onder het Vlaamse gemiddelde. Voor een huis betaalt u in Aalst gemiddeld 222.748 euro (Vlaanderen: 240.319 euro). Een appartement gaat dan weer voor gemiddeld 201.818 euro van de hand (Vlaanderen: 232.564 euro).

 

Gevarieerd aanbod

Wie denkt aan wonen in Aalst kan veel richtingen uit. Liefhebbers van het bruisende leven in de stad kiezen voor het centrum. Maar ook mensen die houden van landelijk wonen komen in Aalst aan hun trekken. Met deelgemeenten als Nieuwerkerken, Baardegem en Meldert is wonen in het groen perfect mogelijk in Aalst. De nabijheid van alle voorzieningen van de stad is daarbij een serieus voordeel.

Op zoek naar een huis of appartement in Aalst? Bekijk ons aanbod of contacteer ons voor meer informatie. Vastgoedadvies De Rick is dé referentie voor immobiliën in Aalst en omgeving.

Gerelateerde nieuwsberichten

Investeren, Kopen, Verhuren, Verkopen
Scroll naar boven