Het is aangenaam wonen in de Denderstreek

Het is aangenaam wonen in de Denderstreek

Dit bericht delen

Bent u op zoek naar een nieuwe woning? Denk dan zeker aan de Denderstreek, die heeft immers heel wat troeven. Wij zetten enkele voordelen op een rij.

 

Uitstekende ligging en bereikbaarheid

De gemeenten van de Denderstreek liggen tussen Gent en Brussel. Beide steden zijn makkelijk bereikbaar over de weg of met de trein. Bovendien verbinden verschillende wegen en openbaar vervoerverbindingen de gemeenten ook onderling.

 

Afwisselende omgeving

In de Denderstreek vindt u zowel steden als landelijke gemeenten. Voor de ene is een stad als Aalst de ideale woonomgeving, de andere vindt dan weer zijn gading in pakweg Sint-Lievens-Houtem. Bovendien vindt u ook binnen bijna elke Dendergemeente een afwisselend aanbod, gaande van een appartement in het centrum tot een vrijstaande woning in het groen.

 

Ontspanning vlakbij huis

Woont u in de Denderstreek en bent u op zoek naar een fijne activiteit in uw vrijetijd? Dan hoeft u het niet al te ver te zoeken. Het aanbod in de streek is groot. Fietsers en wandelaars kunnen kiezen uit de vele uitgestippelde routes of zelf hun parcours uitstippelen via de knooppunten, al dan niet langs de Dender. Bezienswaardigheden als de Muur van Geraardsbergen of het Belfort van Dendermonde zijn echt de moeite waard. Natuurgebied Den Dotter in Aaigem of het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen bieden ook heel wat mogelijkheden voor een fijne uitstap in eigen streek.

 

Accommodaties om de hoek

Of het nu gaat om supermarkten, winkels of horeca: die vindt u allemaal in de Denderstreek. In Aalst en Geraardsbergen vindt u ziekenhuizen. In de Denderstreek kan elk kind in de eigen gemeente naar de basisschool en ook voor het secundair onderwijs is er heel wat aanbod in de regio. U kunt zelfs verder studeren aan de Aalsterse campussen van Odisee of Hogeschool Gent.

 

Gunstige prijzen

Uiteraard speelt ook de prijs mee als u beslist een woning te kopen. Op dat vlak scoort de Denderstreek goed. De woningen zijn er goedkoper dan in de omliggende regio’s rond Gent en Brussel. De gemiddelde woonprijs in de Denderstreek ligt onder het Vlaamse gemiddelde van 233.382 euro (cijfers van de FOD Economie voor de eerste helft van 2017). In de Denderstreek varieert de gemiddelde prijs van een huis van 162.367 euro (Geraardsbergen) over 199.382 euro (Aalst) en 207.033 euro (Erpe-Mere) tot 229.479 euro (Wichelen). Een betaalbare woning vinden in de Denderstreek is dus haalbaar.

Op zoek naar een mooie woning in de Denderstreek? Bekijk ons aanbod of contacteer ons voor meer informatie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Investeren, Kopen, Verhuren, Verkopen
Scroll naar boven