5 goede redenen om te huren

5 goede redenen om te huren

Dit bericht delen

Een eigen woning kopen is voor veel mensen een droom. Maar huren kan soms ook een heel goede keuze zijn. Dit zijn 5 goede redenen waarom u een huis of appartement zou huren.

 

Meer flexibiliteit

Een huis of woning huren is veel flexibeler dan een aankoop. Een nieuwe job in een andere stad, een nieuwe relatie, de kans om naar het buitenland te trekken: geen probleem, als u huurt vormt uw woning geen blok aan uw been. Als u beslist te verhuizen is de kans reëel dat u enkele weken later al in uw nieuwe woning woont.

 

Eerst proberen

Leeft u op het platteland, maar wilt u proeven van wonen in de stad? Als u huurt, kunt u eerst testen of die nieuwe woonomgeving wel iets voor u is. U kunt later nog steeds beslissen om een woning te kopen. En dat geldt uiteraard ook voor andere situaties: als verstokte bewoner van een huis verhuizen naar een appartement, verhuizen naar een streek die u niet kent,…

 

Financiële zekerheid

Als u huurt, weet u vooraf wat uw kosten zijn. Om te beginnen ligt de huurprijs vast in het contract. Er is wel de indexering, maar de financiële gevolgen daarvan zijn erg beperkt. En na elke driejarige periode mag de huurprijs worden herzien. Maar u bent dus zeker voor minstens drie jaar. En bovendien vallen onverwachte onderhoudskosten voor rekening van de eigenaar.

 

Geen groot kapitaal nodig

Voor de aankoop van een eigen woning is een eigen startkapitaal aangewezen. Leent u meer dan 80 % van de prijs van een woning, dan krijgt u een erg dure lening voorgeschoteld. Wie huurt, heeft dat startkapitaal niet nodig, met uitzondering van de huurwaarborg, maar die ligt uiteraard een serieus pak lager dan de doorsnee eigen inbreng voor een lening. Verder moet u er natuurlijk voor zorgen dat u de maandelijkse huur kan dragen.

 

Tijdelijke woonvormen worden mogelijk

Veel jongeren die op eigen benen komen te staan, kiezen voor een tijdelijke woonvorm. Denk maar aan twee zussen die samenwonen tijdens hun studentenjaren of drie vrienden die samen een huis huren nadat ze hun eerste arbeidscontract tekenden. Voor de eigen woning is er nog genoeg tijd.

Op zoek naar een leuk appartement of een fijn huis om te huren? Bekijk snel ons uitgebreide aanbod.

Gerelateerde nieuwsberichten

Investeren, Kopen, Verhuren, Verkopen
Scroll naar boven